Företagsledare tar Pagrotsky i försvar

En av näringslivets direktörer försvarar nu näringsminister Leif Pagrosky i EMU debatten. Ordföranden för Svenskt Näringsliv, Sören Gyll, har ju krävt att Nej-sägaren Pagrotsky antingen ska hålla tyst, eller avgå. Men Volvo Personvagnars VD, Hans Olov Olsson, har tvärtom fullt förtroende för näringsministern.
I förra veckan var näringsminister Leif Pagrotsky hårt ansatt. Sören Gyll, Jens Spendrup med flera tyckte att Pagrotskys Nej till euron, var oförenligt med hans uppdrag i regeringen. Själv valde Leif Pagrotsky att ligga lågt, men han sa i en Eko-intervju att han var förvånad över de starka känslor hans hållning väckte och att han för sin del tyckt sig ha ett gott förhållande till näringslivet och utgick från att det skulle återgå till det, om inte förr, så efter omröstningen. Och med Volvo Personvagnars VD blir det alltså inga problem. Trots att Hans Olov Olsson själv, säger ett övertygat ja till euron som svensk valuta.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".