Start för poströstningen om EMU

Idag onsdag är det första dagen för den som vill poströsta i EMU-omröstningen. Man kan poströsta på drygt 1 500 ställen. På Svensk Kassaservice på Centralen i Stockholms var Fredrik Rosengren bland de första som röstade i förmiddags.
– Jag ska vara valförrättare själv, så jag tänkte passa på, säger Fredrik Rosengren. Var det inte svårt att bestämma sig? – Jo, men jag har bestämt ganska nyligen, säger Fredrik Rosengren. Det var ingen rusning till röstningen på Centralen och vanligtvis vid poströstning kommer de flesta den sista veckan, enligt Björn Backlund, som är områdeschef för Posten i Stockholms innerstad. – Här på Centralen skaffar vi en ny lokal den sista veckan, eftersom det brukar bli rusning, säger Björn Backlund. Vilka kontor kan man poströsta på? – Det är alla kontor som Svensk Kassaservice har och det är på alla kontor som vanliga Posten har, säger Björn Backlund. Det går att poströsta på 1580 ställen i hela landet, framför allt på Svensk Kassaservices kontor. På sina ställen har Posten gjort tillfälliga lösningar. Poströstningslokalerna är utmärkta med en symbol i form av en orange hand. Att det var idag poströstningen började var en överraskning för Doris Kaufenmacher. – Jag visste inte det och nu ska jag åka utomlands igen, säger Doris Kaufenmacher. Du hinner inte ordna det idag? – Jag måste tillbaka till Sverige igen och jag ska rösta ja eftersom jag reser så mycket till Mellaneuropa, säger Astrid Kaufenmacher. det har aldrig varit någon diskussion för min del. Hinner du hem? – Ja, det gör jag om jag så ska cykla hem, säger Astrid Kaufenmacher.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".