Först demonstrationståg, sedan tal.Foto: Adam Ihse/Scanpix.

Ohly liknade bonusar vid blindtarm

Vänsterpartiledaren Lars Ohly gick hårt åt högavlönade direktörer med bonusar i sitt tal i Göteborg. Han liknade bonusar vid sin egen blindtarm som nyligen behövde opereras bort.

Det var något fler som gick i demonstrationståget i Göteborg för Vänsterpartiet i år i Göteborg jämfört med förra året. Ungefär 2 500 personer hade gått ut på gatorna för att demonstrera för Vänsterpartiet i solskenet. 

Vänsterpartiledaren Lars Ohly gick till hårt angrepp på direktörers bonusar och höga löner i sitt förstamajtal i Göteborg. 

– Det finns en liten grupp av högavlönade, oftast män, som inte nöjer sig med lönen för att göra sitt bästa. De behöver en extra morot, en liten bonus på köpet. Men det måste väl vara en felrekrytering om man anställer någon som inte gör sitt bästa för den lön de får. Det borde väl vara grund för avsked, sa Lars Ohly. 

– Mitt råd är: Säg upp de högavlönade direktörerna och anställ folk som gör sitt bästa för att förtjäna sin lön. 

Men Lars Ohly nöjde sig inte med det utan fortsätter sin attack på bonusarna i sitt tal.  

– Jag tycker direktörernas bonussystem är ganska lika min blindtarm som jag fick borttagen för några veckor sedan. De är onödiga, smärtsamma och borde opereras bort snarast möjligt, sa Vänsterpartiets ledare Lars Ohly. 

Jan Andersson
jan.andersson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista