Maud Olofsson övertygar gymnasieelever

Centerledaren Maud Olofsson var på turné i Västsverige på onsdagen. Hon besökte bland annat gymnasiet Agnebergsskolan i Uddevalla och argumenterade för hur viktig folkomröstningen om euron är.
– Det är ju en så viktig fråga att folket ska få säga sitt. Men då säger man att det är för svårt, säger Maud Olofsson. Centerledaren Maud Olofsson argumenterade som vanligt starkt för ett nej till att införa euron i Sverige. Bland eleverna i Agnebergsskolan var det både plus och minus. – Jag tycker att vi kan hoppa in sedan då barnsjukdomarna är över. Vi har en stabil och bra ekonomi i Sverige som vi inte behöver sätta på spel, säger Sandra. Vad tycker du om Maud Olofsson – Jag känner henne inte, men i detta har vi samma åsikter. – Jag kommer att rösta ja, säger Christian. Jag tror att det är bra med ett samarbete mellan Europas länder utöver det som vi idag har med EU. – Jag är emot EMU, säger Simon. Jag tycker att det är bättre att vänta och se vad som händer. Blev du övertygad nu när du hörde Maud Olofsson? – Ja, jag blev mer övertygad nu än vad jag var innan. Maud Olofsson trivs inför gymnasieeleverna och får en varm applåd. Nejsympatisörerna verkar vara i majoritet. – Det finns både för- och nackdelar, säger Maud Olofsson. Jag tror att varenda en som ska gå och rösta känner att det är på det sättet. Men när jag sedan väger för- och nackdelar så landar jag i att rekommendera ett nej. Du sa att om man rösta nej kan man alltid ändra sig sedan, men om man röstar ja kan man inte göra det. – Ja, det är ett faktum. Vid ett nej har man alltid möjlighet att ändra sig och röstar man ja så går inte det. Vad som gäller nu, och man ska inte degradera denna folkomröstning genom att ha den diskussionen, är om vi ska vara med eller inte. Ja eller nej. Och säger vi nej kan vi komma igen och säga ja senare? –Ja, det är ju bara ett faktum, säger Maud Olofsson.
Erik Ridderstolpe erik.ridderstolpe@sr.se
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".