Stort tv-avbrott drabbade hundratusentals

Uppdaterad 22:09
Ett strömavbrott i Värtahamnen, Stockholm, slog i kväll ut flera digitala tv-sändningar i landet. Minst 500 000 tittare ska ha drabbats. Driftstoppet hos Comhem pågick i ungefär en timme.

Comhems tv-sändningar, ip-telefoni och bredbandsuppkoppling var utslaget på tisdagskvällen, samt Viasats sportkanaler.

– Precis före klockan 20.00 drabbades vi av ett strömavbrott som slog ut vår centrala utsändningsfunktion och som gjorde att våra kunder inte kunde se digital-tv. Men strömmen kom tillbaka och vi ser att kunderna succesivt kan se på tv. Enligt de uppgifter som jag har så har detta berört alla våra digitaltv-kunder, över hela landet, säger Maria Stråhle, pressansvarig på Comhem.

Hur många är det?

– Vi har 500 000 digitaltv-kunder. Tyvärr har strömavbrottet gjort så att fler tv-kanaler har berörts, så det kan vara fler kunder som har berörts. Men nu är strömmen tillbaka och allt eftersom vad systemet klarar av så ser vi till att tv-kanalerna kan ses av våra kunder igen.

Är det bara tv-kunder det handlar om?

– Med tanke på att det var en central funktion som slogs ut så har det troligtvis påverkat även bredband och telefoni.

Hur kunde detta hända?

– Jag har inte orsaken till varför strömavbrottet skedde. Det får vi utreda. I kväll har vårt fokus legat på att få igång tjänsterna igen. Men vi kommer nogsamt utreda detta.

Marcus Eriksson
marcus.eriksson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".