Minst fem döda i attentat mot ryskt pendeltåg

Minst fem dödade och ett 30-tal skadades i ett sprängdåd mot ett ryskt pendeltåg på onsdagsmorgonen. Två sprängladdningar utlösta med fjärrkontroll detonerade och den ryska säkerhetstjänsten säger att det var ett terrorattentat.
Lokaltåget var på väg till Kislovodsk i Kaukasus en region där det tidigare förekommit en rad terrorattentat. Sprängladdningar fjärrutlöstes Enligt uppgift från säkerhetstjänsten FSB i Stavropolregionen ska två sprängladdningar ha placerats på spåret eller i själva tåget och fjärrutlösts innan tåget nådde ändstationen. Flera vagnar brinner Flera av tågsetets vagnar började brinna och många av passagerarna är svårt skadade. Fortfarande flera timmar efter attentatet brinner tåget, enligt räddningsmanskap på platsen. Utredare från den lokala säkerhetstjänsten säger sig redan ha bevis för att det var ett planerat attentat. Först greps till och med en man på platsen när han försökte fly. Men det visade sig att han var i chock och han fördes till sjukhus. Han är inte längre misstänkt.
Maria Persson Löfgren, Moskva maria.persson_lofgren@sr.se
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".