Roligare men dyrare mobiler

Idag presenterade Sony Ericsson tre nya modeller mobiltelefoner i Stockholm. Företaget går framför allt in för att göra roligare men också dyrare mobiler.
Sony Ericsson presenterade idag på förmiddagen tre nya mobilmodeller Ericsson satsar i och med dom nya modellerna på spel och underhållning i olika former samt ny design. Bland annat presenterar Sony Ericsson en mobiltelefon med vikbart skal, färgskärm, polyfona ringsignaler och färgskärm för att ta upp kampen med framför allt Siemens. Dessutom presenterar man ett gameboard för att mobiltelefonanvändaren lättare ska kunna spela spel på sin telefon och för att möta konkurrens från Nokia, men också en liten radiostyrd bil som ska kunna manövreras med hjälp av mobiltelefonen. Den sistnämnda är för det Sony Ericsson kallar för ”målgruppen samlare” och för dom som har ”mycket tid att slå ihjäl”. Allt för att vända det förlusttyngda Sony Ericsson. Och det går allt bättre. Åtminstone i Norden. - Jag kan säga att vi tar marknadandelar och ökar mer än marknaden., säger Sony Ericssons marknadschef för Norden Roger Bolander.
Marcus Ålsnäs, Ekot
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".