Klaner strider om Kandahar

Efter talibanernas uttåg från Kandahar i södra Afghanistan har olika klaner nu börjat strida om herraväldet i staden, uppgav på söndagen en anonym befälhavare i staden för nyhetsbyrån Reuters.
Striderna handlar om vem som ska styra Spin Boldak vid gränsen mot Pakistan. Den tillträdande regeringschefen i Afganistan, Hamid Karzai, reste på söndagsmorgonen till Kandahar för att försöka lösa konflikterna när det gäller maktfördelningen. En talesman för Norra Alliansen uppgav på söndagen att Osama bin Laden har tvingats ut ur sitt gömställe i Tora Bora-bergen i östra Afghanistan, och att han nu personligen deltar i striderna tillsammans med en styrka på omkring 1000 man. Alliansen uppgifter har inte bekräftats från något annat håll. Amerikanska stridsplan har de senaste dagarna intensivt bombat flera områden i Tora Bora-bergen.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista