Stockhomsbörsen backade något

Uppdaterad: 00:20
Stockholmsbörsen föll med 0,2 procent i dag. Tidigare på dagen låg börsen mer på minus, men sedan de amerikanska börserna öppnat med stigande kurser hämtade sig även de blågula indexen något. Den amerikanska uppgången höll i sig resten av dagen.

Bankerna SEB och Swedbank återhämtade sig något under dagen. Vid lunchtid hade de båda gått ner drygt fem procent. SEB stängde på minus 2,1 procent och Swedbank sjönk 3,3 procent.

I övrigt var utvecklingen spretig på torsdagen. Verkstadsbolagen föll medan mer defensiva aktier som hälsovård gick upp. Även klädjätten Hennes & Mauritz gick mot strömmen och steg.

På morgonen meddelade byggföretaget NCC att försäljningen av bostäder ökade i april jämfört med motsvarande period i fjol, från 246 sålda bostäder i fjol till 440 i år. Men marknadsförutsättningarna på den nordiska byggmarknaden är fortsatt svaga och orderingången minskade med 38 procent, enligt NCC vars aktie sjönk med 2,7 procent till 71:00 kronor. Även branschkollegan JM backade med 3,7 procent till 52:50.

Londonbörsen har gått ned 0,6 procent och Frankfurtbörsen med minus 1,4.

New Yorkbörsen stängde på plus 1,3 och Nasdaq på plus 1,2 procent.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista