Bengt Grive har avlidit

Sportjournalisten Bengt Grive har gått bort, 82 år gammal. Han avled i söndags kväll efter en tids sjukdom. Bengt Grive började som journalist på Aftonbladet men är känd för de flesta som sportkommentator på Sveriges Television, där han började 1960.
När nuvarande redaktionschefen på tv-sporten, Kjell Andersson kom till Sveriges Television för 33 år sen, då hade Bengt Grive redan varit där i tio år. – Han hade en personlig stil som han odlade som kommentator. Bengt förstod att använda bilden, undvika självklarheter och lät folk själva se vad som hände. Han är ihågkommen och saknad av många, inte bara av sin familj. Katarina Hultling berättar om Bengt Grives generositet när hon kom att ta över konståkningsbevakningen i Sveriges Television. – Han pushade mig, han stöttade mig, han ringde efter sändningar när jag hade kommenterat konståkning och talade om vad han tyckte, gav mig konstruktiv kritik. Jag kände hela tiden att jag hade honom med mig när jag var ute och kommenterade.
Susan Ritzén susan.ritzen@sr.se
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".