Flera varsel under måndagen

Volvo Aero, Industrikoncernen Trelleborg, företaget TWR Manufacturing i Uddevalla och Britannia Airways varslade alla om nedläggningar och nedskärningar i dag.
Volvo Aero i Trollhättan kommer att minska antalet anställda med 310 personer. Under måndagen lämnade företaget in ett preliminärt varsel som ska börja gälla från juni nästa år. Industrikoncernen Trelleborg drar ner och varslar 120 anställda om uppsägning och företaget TWR Manufacturing i Uddevalla med ett hundratal anställda ska läggas ned, rapporterar Sveriges Radio Väst. Företaget bygger sportversionen av Renault Clio, men i april flyttas produktionen till Frankrike och Spanien. Britannia Airways, Sveriges största charterflygbolag, drar ner på antalet anställda nästa år med omkring 250 personer. Det gäller 200 anställda i Stockholm och hela personalstyrkan på Sturup. Charterresandet har minskat med 20 procent sedan september för Britannia.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista