Nalle Puhs svenska mamma är död

Författaren och översättaren Brita af Geijerstam har avlidit, 101 år gammal. Mest känd ar hon för sina översättningar av barnböckerna om Nalle Puh. Hennes senaste diktsamling kom ut för bara ett år sedan, i samband med hennes 100-årsdag.
Nalle Puhs svenska mamma har hon kallats, Brita af Geijerstam, och det var faktiskt hon själv som efter att ha fått den engelska boken om Nalle Puh, stegade upp till Albert Bonniers förlag med en bunt översatta handskrivna papper. Så introducerades en eftertänksam björn med en mycket liten hjärna. Men Brita af Geijerstam var också danspedagog och författare. Hon debuterade med en egen diktsamling 97 år gammal, och i samband med att hon skulle vara med här i Sveriges Radio som en av förra årets sommarpratare så sa hon: ” Om ålder vill jag inte gärna prata, den tänker jag aldrig på ”
Susan Ritzén susan.ritzen@sr.se
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".