Socialdemokrater ångrar samarbete

Socialdemokraterna i Skåne ångrar nu samarbetet med främlingsfientliga Sjöbopartiet lokalt i Sjöbo och kallar det ett olyckligt misstag att man skrev på ett gemensamt upprop för ja till euron.
– Ja, jag bedömer det som att det var ett misstag. Att man inte tänkte efter vilka konsekvenser det skulle få. Både på jasidan och nejsidan har det förekommit konstellationer som kanske inte har varit så lyckosamma. Det säger partidistriktets ombudsman Benny Wiklund till Ekot. Kritik från partiledningen Det var på måndagen som Ekot rapporterade om att Sjöbos ledande socialdemokrat och de borgerliga ja-partierna går ihop med Sjöbopartiets starke man i Per Ingvar Magnusson i ett gemensamt upprop för ja till euron. Anders Sundström, ledare för socialdemorkaternas ja-kampanj, var då mycket kritisk. Locket på Sjöbo arbetarekommuns ordförande Mats Nilsson säger idag att det hela var olämpligt men att han helst inte vill prata med massmedia om saken. – Vi har sagt att vi ska lägga på locket och se vad som händer. Drar ni tillbaka det här uppropet nu? – Nej, vi har sagt att vi inte drar tillbaka det. Säger Mats Nilsson.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".