Tre intresserade köpare av Saab

Konkurshotet över General Motors påverkar inte GM:s planer för sin europeiska verksamhet, däribland svenska Saab, sa GM:s vd Fritz Henderson på måndagskvällen. Och för Ekot bekräftar han att det finns tre intressenter kvar för att köpa Saab. Men ingen av dem är de två som det spekulerats mest om i Sverige.

GM:s vd Fritz Henderson säger till Ekot att varken det amerikanska företaget Riplewood eller italienska Fiat är intresserade av att köpa Saab. Och inget av de båda företagen finns därför bland de tre spekulanter på Saab som fortfarande finns kvar i processen, säger Fritz Henderson vidare.

Ripplewood och Fiat har ju annars varit de hetaste namnen på senare tid i bland annat svensk media när potentiella köpare för Saab diskuterats.

GM:s vd sa vidare att GM:s konkursprocess i USA inte påverkar företagets planer för dess verksamheter i Europa, däribland planen att sälja Saab.

Fritz Henderson understryker att GM är intresserade av hur det går för Saab och att man fortsätter att stödja processen men att han själv inte är uppdaterad på alla detaljer när det gäller Saab.

När det gäller GM:s vilja att i under konkursförhandlingarna skriva ner sina miljardfordringar på Saab, för att göra företaget lättare att sälja, svarade Henderson mer undvikande.

Daniel Alling, New York
daniel.alling@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista