Kungen: Lindh uppskattad person och politiker

Kung Carl Gustaf säger att det är med chock och bestörtning som han tagit emot beskedet att utrikesminister Anna Lindh är död.
– Det är med stor chock och bestörtning som jag har tagit emot beskedet om utrikesminister Anna Lindhs bortgång. – Jag har kännt Anna Lindh i många år. Hon var som miljöminister och utrikesminister det statsråd i regeringen som jag har haft den längsta och närmaste kontakten med. – Jag har lärt känna henne på resor som vi tillsammans gjort för Sverige. Min respekt för henne och för hennes omfattande kunskap och engagemang i internationella frågor. – Anna Lindh var en uppskattad person och politiker inte enbart i Sverige utan också utanför vårt lands gränser. – Jag och drottningen och min familj tänker idag särskilt på Anna Lindhs make och barn, säger Hans Majestät Konungen i en kommuniké på torsdagsförmiddagen.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".