Femårig flicka knivdödad i Arvika

En 5-årig flicka knivskars på torsdagen till döds på ett daghem i Arvika. En man i 20-årsåldern som bedöms som psykiskt sjuk greps en timme efteråt misstänkt för mordet. Han har ingen koppling till flickan, det säger Värmlandspolisens informationschef Sten Persson.
– Han har av någon anledning stått utanför daghemmet där en grupp med barn kom tillbaks efter att ha varit ute i en lekpark. Mannen kom fram bakom en knut och tog första barnet han fick tag på och knivhögg. Överfallet vid Gategårdens förskola i centrala Arvika skedde vid 11-tiden. Flickan dog i stort sett omedelbart. Den misstänkte 20-åringen har enligt polisen vårdats på en psykiatrisk klinik där han också greps en timme efter mordet. Han är inte tidigare känd för våldsbrott, bara några mindre förseelser och något motiv har man inte kunnat se än så länge. I Arvika där man fortfarande minns det omtalade mordet på en liten pojke för några år sedan är många uppskakade och dom krisgrupper som då bildades har nu fått aktiveras igen. – Det är något så fruktansvärt hemskt så man kan inte ta det till sig riktigt. Det får inte hända sådana här saker, säger Karin Gannhult, rektor på förskolan. Hyr mår barnen nu? – Barnen är naturligtvis uppskärrade. Vi har sett till att föräldrar har hämtat dem. Vi har försökt informera så mycket vi kan, men detta är en hemsk händelse och det gäller att vi tar hand om det på rätt sätt också.
Daniel Rundqvist daniel.rundqvist@sr.se
Lennart Nordenstein, SR Värmland lennart.nordstein@sr.se
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".