Tiotusentals hyllade Anna Lindhs minne

Runt om i landet hålls under fredagskvällen manifestationer för demokrati och mot våld. På Sergels torg i centrala Stockholm samlades tusentals människor. Eva Dahlgren sjöng och statsminsiter Göran Persson talade.
Svenska folket hyllade Anna Lindhs minne under fredagen. På Sergels Torg i Stockholm var det vid 17-tiden i går svart av besökare – Anna Lindh var ung. Och hon var stolt. Vi miste henne. Men vår vrede över förlusten ska inte få förlama oss. – Vi ska vända den till en kraft mot framtiden. Att Anna Lindh betydde mycket var det enorma människouppbådet vid Sergels Torg, och även i Göteborg. I Malmö deltog de sörjande i ett fackeltåg och på Götaplatsen i Göteborg lyssnade drygt 20 000 till Stadsteaterns konstnärlige ledare Jazenko Selimovic och hans mycket personliga tal, där han kallade Anna Lindh "vårt ansikte i världen". – Ett vackert, intelligent och leende ansikte. Hon tog världen till oss och oss till den.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".