Poliser utanför Förintelsemuseum. Foto: Alex Brandon/Scanpix.

Två skjutna på förintelsemuseum i USA

Uppdaterad: 22:56
Två personer skottskadades i centrala Washington i dag när en man började skjuta i det kända Förintelsemuseet mitt i stan.

Mannen som misstänks för skottlossningen tros tillhöra en högerextrem rasistisk organisation.

Det var strax före klockan ett lokal tid som en beväpnad man tog sig in på Förintelsemuseet mitt i centrala Washington, ett stenkast från Vita Huset

Mannen öppnade eld mot en säkerhetsvakt och skottskadades också själv. Både vakten och den misstänkte gärningsmannen är förda till sjukhus. Vakten avled på sjukhus efteråt.

Den misstänkte mannen är enligt obekräftade uppgifter 89 år gammal och flera amerikanska medier beskriver honom som högerextremist: Han har varit medlem i rasistiska organisationer och är tidigare dömd för vapenbrott.

David Anrou från Kansas var en av hundratals besökare inne på Förintelsemuseet och hörde skottlossningen.

När vi hörde skotten kastade sig alla ner på golvet, berättar Anrou för en lokal tvkanal, vi hörde fem eller sex skott och sen sprang vi för våra liv ut genom entrén.

Förintelsemuseet ligger vid the Mall den stora parken mitt i Washington som kantas av departement, museer och myndighetsbyggnader. Det var fullt av folk i rörelse när skottlossningen inträffade.

Ginna Lindberg, Washington
ginna.lindberg@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".