Golf på toppnivå i Skåne

Världens golfintresserade riktar nu i helgen sin uppmärksamhet till Skåne och Barsebäcks golfbana. Europas bästa golfdamer gör upp med USA:s bästa i Solheim cup, världens näst största golftävling. Till de tre dagarna som tävlingen pågår har det sålts 80 000 biljetter. (Ekot)
Folkfest i tre dagar. Många hundra funktionärer ser till att alla får mat, att allt fungerar, en av dem Anna Nyblom inlånad från en svenskanläggning i Spanien. – Det finns många runtomkring som ser till att arrangemangen fungerar. Det finns till och med vissa golfklubbar där medlemmarna kommer och hjälper till. De är ute på banan och ser till att publiken är tyst och att de inte tar foton som de ju inte får göra. De ska ser till att spelare och viktiga personer körs omkring. Det finns folk överallt. Åttiotusen människor på tre dagar, det är mycket folk. – Ja det är jättemycket folk. Jag pratade med en journalist som varit med från början och han berättade att första gången Solheim cup spelades var det bara 200 besökande per dag. Här pratar vi om att de här dagarna, fredag och lördag 25 000 varje dag och 30 000 på söndag. Det är stort rekord. Sveriges Television gör sin största golfsatsning någonsin och sänder 30 timmar golf den här helgen. Det kryllar av journalister och fotografer, över 300 från hela världen. – Vi har amerikaner, vi har någon från Hawaii, flera från Europa. Många lär känna Barsebäck och Skåne vid det här tillfället. Här sitter du och gosar i solkskenet och dricker kaffe – Ja jag är ju här för att gosa. Har du sett något? – Jag har sett fyra, fem hål. Det gäller att ligga tre hål före händelseförloppet om man ska se nåt. Det är mycket publik. – Ja det är bra mycket mer än som var på Masters som spelades här i somras. Det betyder att man inte kan se alla hål? – Ja man får ligga lite före Är det inte lättare att se på tv? – Jo, men det kan man ju göra på vintrarna.
Lasse Olsson lasse.olsson@sr.se
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".