Flera namntips om misstänkte Lindh-mördaren

Sedan polisen offentliggjort bilderna av den man som man misstänker kan vara utrikesminister Anna Lindhs mördare har mellan fem och tio personer hört av sig med tips om vem mannen kan vara.
Polisen kontrollerar nu tipsen och fortsätter samtidigt att bearbeta ett stort bildmaterial från övervakningskameror längs den väg mördaren kan ha tagit. Polisen fortsätter också att kontrollera kända våldsverkare i Stockholmstrakten. Tidigare under lördagen kom beskedet från Statens Kriminaltekniska Laboratorium om att den kniv som hittades på varuhuset NK ÄR mordvapnet. Det finns dock inga användbara fingeravtryck på kniven och den ska nu undersökas närmare utomlands för att se om man gå vidare med hjälp av DNA-teknik. Samtidigt fortsätter analysen av den keps och den munkjacka som kan ha tillhört mördaren. Polisen har enligt spaningsledaren Leif Jennekvist ett bra material i utredningen om mordet på Anna Lindh och han säger att han har gott hopp om att lyckas.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".