USA

Minst sju döda i svår tunnelbaneolycka

Uppdaterad: 15:57
Minst sju personer dog och ett 70-tal skadades när två tunnelbanetåg krockade i USA:s huvudstad Washington sent i på måndagskvällen.

Donna Caldwell kom till platsen för olyckan strax efter att den hade skett. Hon berättar att delar av ett tåg låg ovanpå ett annat tåg. Hon såg hur räddningstjänstpersonal bar ut en av de döda in en liksäck.

I samband med kollisionen, som skedde på en del av tunnelbanan som ligger ovan jord, blev också många passagerare instängda i de två tågen.

Jervis Bryant skyndade sig också till olycksplatsen när han hörde ljudet av kraschen.

Han såg hur de instängda passagerarna bankande på fönstren och hur flera bara föll ihop när de kom ut. Det var många som skrek berättar han.

Olyckan skedde mitt i rusningstrafik klockan fem på eftermiddagen lokal tid, mellan de två stationerna Takoma och Fort Totten i nordöstra Washington.

Vad som orsakade kollisionen mellan de två tunnelbanetågen är inte klarlagt. Det man vet är att det ena tåget hade fått order om att stå stilla, när det plötsligt blev påkört bakifrån av det andra tåget.

Vid den kraftiga kollisionen slets de två tågen sönder och främre delen av den ena tåget la sig alltså ovanpå det andra.

– Det känns otäckt, säger Jervis Bryant, att en sån här olycka inträffar på det tåg som man själv ofta tar.

Washingtons borgmästare Adrian Fenty kom snabbt till platsen. I ett kort uttalande sade han att olyckan var den värsta någonsin i Washingtons tunnelbanesystem.

Klas Wolf-Watz, Fort Totten i Washington
klas.wolf-watz@sr.se