Moské träffad i israelisk attack

Israeliska attackhelikoptrar gick på torsdagskvällen till nya angrepp mot palestinska mål i både Jenin och Ramallah på Västbanken.
Minst tre palestinier uppges ha dödats i torsdagens israeliska aktioner. Tidigare på torsdagen förstörde israeliska grävmaskiner bland annat den palestinska radion- och TV:ns lokaler i Ramallah på Västbanken, och sändarmasten sprängdes sönder. Både USA och EU säger att man fortsätter betrakta Yasser Arafat som palestiniernas ledare, trots Israels beslut att bryta alla kontakter med Arafat. Israels premiärminister Shimon Peres sa b la att ''Arafat inte längre existerar för oss''. Israel håller Arafat ansvarig för att palestinier på onsdagen öppnade eld mot israeler på en buss på Västbanken. Sex israeler dödades och ett tjugotal skadades. Samma dag skadades tre personer när en självmordsbombare sprängde sig själv till döds i Gaza.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista