Majoritet i USA mot Bush Irakpolitik

Det blir allt svårare för USA:s president George Bush att få stöd för sin hållning gentemot Irak. Enligt en ny opinionsundersökning i tidningen Newsweek är det nu bara en minoritet av det amerikanska folket som stöder presidentens Irak-politik.
För första gången sedan Irak kriget visar nu en opinionsundersökning utförd på uppdrag av veckomagasinet Newsweek att mindre än hälften, bara 46 procent av det amerikanska folket stöder Vita Husets Irak-politik. Anser att kriget kostar för mycket 56 procent av de tillfrågade tycker att kriget kostar för mycket pengar och 57 procent att presidenten inte sköter landets ekonomi. Folket tror att presidenten kan besegrad Opinionsundersökningen ger stöd åt dem som anser att det är möjligt att vinna över den sittande presidenten vid nästa års val. Newsweek undersökningen visar också att den före detta Nato-överbefälhavaren Wesley Clark som deklarerade sin kandidatur som demokratisk presidentkandidat för bara några dagar sedan nu tagit ledningen bland de tio kandidater som slåss om att bli det demokratiska paritets alternativ till president Bush.
Thomas Nordegren, Washington thomas.nordegren@sr.se
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".