Nya tips om Lindhmordet

Polisen och åklagaren omgärdar nu utredningen om mordet på utrikesminister Anna Lindh med total sekretess. Alla presskonferenser är inställda. Polisen får återigen in många nya tips om mordet på Anna Lindh. I helgen kom det in mer än 150 tips, säger polisens presstalesman Lars Grönskog, men han kan inte säga om de lett till framsteg i utredningen.
– Det tar tid att utvärdera och följa upp, säger polisens talesman Lars Grönskog. Har ni letts in på nya spår? – Det kommenteras inte, säger Lars Grönskog. Totalt har det kommit in 2000 tips till polisen och polisen arbetar med ett hundratal av dem. På måndagen har det också kommit in många tips. Lars Grönskog tycker inte att det är märkligt att många väntar så länge med att höra av sig. Medierna gav bilden av att mordet var uppklarat när en person greps, säger han. – Det är inte säkert att det är så och i och med det finner kanske att de inte behöver höra av sig, säger Grönskog. Fortfarande är det, som polisen säger, en handfull personer som är intressanta i utredningen utöver den gripne. Några förhörs och kan avföras samtidigt som nya personer kommer till. Fortfarande prioriteras arbetet med den gripne mannen. Till på fredag måste bevisen mot honom stärkas för att han ska kunna omhäktas. Hur det arbetet går vill inte polisen alls kommentera. I veckan väntas DNA-analysen av den munkjacka som hittades efter dådet bli klar. – Vi vill ha arbetsro i utredningen och kommenterar inte situationen för stunden eller vad vi jobbar med, säger Polisens presstalesman Lars Grönskog.
Gunilla Österlund gunilla.osterlund@sr.se
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".