Japaner bästa turisterna

Japaner är de snällaste turisterna för att de aldrig klagar och britterna är värst i Europa. Så låter det när 4 500 hotell världen över rankat turister.

Det är reseföretaget Expedia i Storbritannien som undersökt hur turister beter sig runtom i världen.

Och det är för tredje året i rad som japanerna hamnar i topp i listan. Toppar gör de för att de anses vara prydliga, vänliga, tysta och för att de aldrig klagar.

Samtidigt var fransmännen minst villiga att pröva ett nytt språk, jämfört med amerikanska turister som istället beställde pizza, baguette eller paella på det lokala språket, skriver BBC.

Britterna kom totalt två efter de japanska turisterna för sitt beteende. Men inte i Europa. Här hamnar britterna på en bottenplats.

– Vi är visserligen på andra plats på att vara bästa turister i världen. Men här i Europa måste vi övertyga våra grannländer att vi kan bete oss bättre på semestern, säger Jonathan Cudworth på Expedia till BBC.

Bästa turisterna

Japan
Storbritannien
Kanada
Tyskland
Schweiz
Nederländerna
Australien
Sverige
USA
Danmark

Källa: Expedia.co.uk, BBC

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.