Kritik från flera håll mot Skandia Liv

Skandia Livs styrelse och ledning får i dag hård kritik i en utredning om affärerna mellan Skandia Liv och moderbolaget Skandia. Dessa affärerna ska också granskas i en annan utredning som Aktiespararnas Riksförbund tagit initiativ till. Lars Milberg är chefsjurist i Aktiespararna.
Somföreträdare för aktieägarna i Skandia står Lars Milberg egentligen på motståndarsidan i förhållande till spararna i ömsesidiga bolaget Skandia Liv - det är ju de som drabbats när moderbolaget Skandia lämpat över förlustaffärer och kostnader på livbolaget. Men han ansluter sig till kritiken i dagens utredning - som riktar in sig på att Skandia Livs styrelse och ledning satt lojaliteten med moderbolaget före sina sparares intressen. Bland annat har ledande personer i Skandia fått lägenheter i Stockholms innerstad i fastigheter som Skandia Liv äger. Lars Milberg tycker att den tidigare styrelsen och ledningen ska betala skadestånd och kräver skärpt granskning av Finansinspektionen. Finansinspektionens generaldirektör Ingrid Bonde instämmer i den kritik och hon säger myndigheten påpekat för regeringen att det finns problem när ett vinstdrivande bolag kontrollerar ett ömsesidigt livförsäkringsbolag. Men det största ansvaret att rätta till problemen ligger på bolagen själva, anser Ingrid Bonde. Robert Sennerdal och Markus Ålsnäs, reportrar
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".