Fyra häktade efter skjutningar i Halmstad

Uppdaterad 09:15
I Halmstad har skottlossningar i stadsdelen Andersberg de två senaste veckorna skrämt upp de boende. I går häktades fyra män, misstänkta för grovt vapenbrott och försök till mord. Nu har ytterligare en man gripits, meddelar SR Halland.

Natten till den sjunde juli avlossades flera skott mot en 21-årings lägenhet i Andersberg. Därefter har ytterligare sex skottlossningar rapporterats, varav fem i Andersberg.

En 19-åring häktas för försök till mord på 21-åringen, tre andra män i 20-årsåldern för grovt vapenbrott. Polisen uppger att det rör sig om två rivaliserande grupper. De fyra häktade tillhör inte samma gruppering. Tre män som anhölls på torsdagen har släppts men misstankarna om försök till mord kvarstår.

– Vad som är motiven till de här händelserna är inte klarlagt, säger åklagaren Ann-Christine Claesson.

Enligt polisen handlar det inte om organiserade kriminella gäng utan om två rivaliserande grupper. En av de häktade har dock koppling till Original Gangsters, som tidigare verkat i Halmstad.

I Andersberg patrullerar nu polisen för att förhindra fler skottlossningar. Ingen har hittills skadats. Den senaste skottlossningen skedde i onsdags inför flera vittnen.

Den man som nu gripits på lördagsmorgonen är 27 år och misstänkt för försök till mord.

Jakob Hanberger, Ekot Göteborg
jakob.hanberger@sr.se