Fick ett barnbarnsbarnbarnsbarn

Äldste mannen död - blev 113 år gammal

Världens äldsta man har avlidit. Britten och krigsveteranen från första världskriget, Henry Allingham.

Född 1896 blev Henry Allingham 113 år gammal och levde genom tre sekel. Han var gift med Dorothy, som gick bort 1970, i mer än ett halvt sekel. Och 113 år är en respektabel tid. Allingham överlevde sin egna barn, men hann få fem barnbarn, tolv barnbarnsbarn, 14 barnbarnsbarnbarn och ett barnbarnsbarnbarnsbarn.

Allingham gick med i det brittiska flygvapnet i september 1915. I flera årtionden valde Henry Allingham att förtränga minnena av kriget och undvek minnesceremonier och olika träffar. Men han kunde inte glömma kriget, skriver BBC.

– Jag såg så många saker som jag helst skulle vilja glömma. Men jag kan aldrig glömma dem, sade Henry Allingham.

Men 2005 valde Henry Allingham att delta i en minnesceremoni i Frankrike för att minnas tidigare kamrater. Han fick motta flera medaljer och utmärkelser i hans kamp att påminna allmänheten om första världskrigets fasor.

Förra månaden höll det brittiska flygvapnet (RAF - Royal Air Force) en födelsedagsfest för Henry ombord fartyget HMS President i London tillsammans med hans familj och medlemmar från marinen och flygvapnet.

Storbritanniens premiärminister Gordon Brown träffade honom vid några tillfällen.

– Jag hade privilegiet att få träffa Henry flera gånger. Han var en otrolig karaktär, en av de sista representanterna av generation otroliga karaktärer, sade Gordon Brown.

Henry Allingham dog i sömnen klockan tre på natten den 18 juli.