Personalen förbereds på förhör med 24-åringen

På söndagen har polisen fortsatt med nya förhör med vittnen och uppgiftslämnare, tekniska undersökningar av den häktade 24-åringens tillhörigheter och att förbereda den egna förhörspersonalen för de fortsatta samtalen med den huvudmisstänkte. Det säger polisens talesman Ulf Göransson.
– Idag sammanställer vi det material som finns och förbereder oss på hur förundersökningen ska drivas vidare. Igår höll vi några förhör och vi gjorde också lite tekniska undersökningar och analys av tekniskt material, säger Ulf Göransson, polisens talesman. Vad var det för förhör ni höll? – Det är förhör med människor som finns med i utredningen och som har lämnat information till oss och som har kommit med ny information till oss. Det är alltså inte den misstänkte som har förhörts. De tekniska undersökningarna som nu pågår hos er vad handlar de om? – Det handlar om att säkra spår, att behandla gods som har kommit in, att analyser och försöka tyda de spår vi har. Också att försöka beskriva händelsen före, under och efter mordet. Vad är det som behöver uttydas? – Vi vill ju ge en så klar bild som möjligt av skeendet. Att kunna berätta hur det har gått till. Att beskriva händelseförloppet så tydligt som möl jligt för att kunna förklara hur det gick till. Varför sker det inga förhör med den misstänkte? – Det är inget inplanerat i alla fall. Det är väsentligt att man förbereder sig väldigt väl på ett sådant här förhör. Det innebär att det material som man ska lägga fram under förhöret ska vara välgenomgånget och man ska också ha tänkt igenom en strategi för förhöret. Det tar tid. – Dessutom är det så att vi kontinuerligt får in tips. Under det senaste dygnet har det kommit in ett femtontal tips som vi också analyserar. Kan du tänka dig att det kan finnas något politiskt motiv till mordet? – Inte vad vi ser nu, säger Ulf Göransson, polisens talesman.
Christer Larsson christer.larsson@sr.se
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".