Sverige klart för kvartsfinal i VM

Sverige blev under söndagskvällen klart för kvartsfinal i damernas fotbolls-VM i USA. Men det räckte inte med att svenskorna besegrade Nigeria med 3-0. Först sedan USA också vunnit över Nordkorea var det klart och då stod glädjen högt i tak på landslagets hotell.
Sång och jubel när Sverige tog sig till kvartsfinal mot Brasilien efter att ha slagit Nigeria med 3-0 och ha sett USA slå Nordkorea med samma siffror. – Glädjen är ju störst, men samtidigt var det en tuff grupp. Vi visste ju om att det skulle bli svårt. Därför är det ju en väldig lättnad också, säger Karolina Westberg. Nu är ni också med i kampen om OS-platserna också, även om det förmodligen kräver vinst i kvartsfinalen. men ni ska ju ta medalj, så det måste nu ju ändå göra. – Ja, det är ju ett av våra delmål här att komma till OS, säger Karolina Westberg. – Det känns skönt att få spela igen. Jag satt ju hela matchen mot Nordkorea, så det känns bar att få komma in och att det gick så bra känns ännu bättre, säger Therese Sjögran. Mot Brasilien måste nu antagligen vara väldigt offensiva reda från början? – Ja, det måste vi. I dag var vi lite avvaktande och så kan vi absolut inte spela mot Brasilien. Hanna Ljungberg sa så här om att nu möta Brasilien. – Det känns som att Brasilien är ett bättre lag än Norge just nu. Så det hade varit skönt att få Norge. Vi kan Norge lite bättre. Brasilien är ändå rätt likt både Nigeria och Nordkorea i sitt spel. Vi hade en tuff grupp men nu när vi klarat oss ur den så kan det vara bra att ha den med sig i ryggen. Vi har fått flera tuffa matcher, så vi är verkligen uppe i tempo.
Annika Greger Duncan, Columbus
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".