Arafat beordrar stopp för våld

Allt våld mot israeler ska inställas och särskilt då självmordsattentaten, sade palestiniernas president Yassir Arafat i ett TV-sänt tal till det palestinska folket på söndagen.
De som bryter mot förbudet kommer att straffas, sade Arafat. Det palestinska folket måste stå enat bakom Palestinska myndigheten, sade han och underströk att han utlyst undantagstillstånd och förbjudit terrororganisationer. Arafat vädjade också till Israel och sa att förhandlingar är den enda vägen framåt. Efteråt lät CNN premiärminister Ariel Sharons främste rådgivare i mediefrågor, Raanan Gissin. kommentera talet: - Arafat kan säga bra saker, men han skall dömas efter sina handlingar och inte sina ord. Arafat måste välja om han skall förbli en bin Ladin, sade Gissin. I en kommentar till talet sa Vita husets talesman att Arafats ord var konstruktiva, men för att stärka orden och visa att man menar allvar behövs också konkret handling.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista