Milosevic så dålig att rätten drar ner på tempot

Den jugoslaviske ex-presidenten Milosevics hälsa blir allt sämre. På tisdagen beslutade krigsförbrytartribunalen i Haag att dra ner på tempot så att Milosevic som bland annat är åtalad för folkmord, ska få mer tid till vila.

Nio gånger har rättegången mot Milosevic avbrutits på grund av den åtalades sviktande hälsa. Den jugoslaviske ex-presidenten lider av högt blodtryck som stiger livshotande under stress. Milosevic sköter själv sitt försvar och vägrar ens på medicinska grunder att acceptera hjälp med försvaret. Tre gånger i veckan I stället avgjordes på tisdagen att rättegångsförhandlingarna ska äga rum bara tre gånger per vecka. Med dagens beslut kommer rättegången att försenas ytterligare. Hustrun gömmer sig Den 62-årige Milosevics fysiska och mentala hälsa har försämrats sedan några månader tillbaka eftersom hans hustru inte längre besöker honom. Hustrun är efterlyst för mord och gömmer sig troligtvis i Ryssland.

Kjell Albin Abrahamson, Wien kjell_albin.abrahamson@sr.se
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".