Flygfusion påverkar inte SAS

I och med sammanslagningen mellan Air France och KLM planerar den franska staten att sälja över hälften av sitt innehav i det nya bolaget, från dagens 44%. Men den franska statens beslut kommer inte att påverka den svenska regeringens syn på den svenska statens innehav i SAS, det säger näringsminister Leif Pagrotsky.
Efter dagens besked om en sammanslagning mellan KLM och Air France säger en av Air France huvudägare, franska staten, att de kommer att minska sitt innehav i bolaget till under 20 procent. Men den svenska staten har alltså inte såna planer för sitt innehav i SAS. Däremot anser Leif Pagrotsky att affären mellan Air France och KLM kommer att få konsekvenser för SAS på annat sätt, genom affären skärps konkurrensen internationellt och det innebär att SAS måste fortsätta sitt effektiviseringsarbete, och i det arbetet tänker staten som ägare vara pådrivande, säger Leif Pagrotsky.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".