Cirka en miljard kronor fick Barcelona betala för Zlatan. Foto: Manu Fernandez/Scanpix.

Zlatan Ibrahimovic klar för Barcelona

I kväll väntas fotbollsstjärnan Zlatan Ibrahimovic till slut presenteras för sina nya fans på FC Barcelonas hemmaarena Camp Nou. Läkarundersökningen var strax efter 18-tiden avklarad och kontraktet väntades bli påskrivet kort därefter.

Så var det då äntligen klart. Efter månader av rykten och förhandlingar.

Klockan sex i dag skriver Zlatan Ibrahimovic på kontraktet för att sedan bli presenterad för mellan 30 och 40 000 culés, Barça-supportrar.

I en intervju på Barças hemsida säger Ibrahimovic genom en tolk, att efter det, kommer han vara världens lyckligaste man.

I Spanien är nästan alla överens om att Ibrahimovic är en väldigt bra rekrytering. Eller som Abreu Meireles, en parkeringsvakt i Madrid uttryckte det.

– Han kommer att bli svår att stoppa, den här killen.

Meireles tycker att Ibrahimovic är värd pengarna.

Cirka en miljard kronor fick den italienska klubben Inter, om man räknar med den utbytte spelaren Samuel Eto'o och utlånade Alexander Hleb.

Men i medierna och på gatan tycker många ändå att Barça betalade för mycket. Carmen Gaítan tycker inte att någon spelare är värd så mycket pengar. Byggnadsarbetaren Martin Tajuelo tycker likadant.

Men klubbarna får ju tillbaka pengarna. Genom att sälja reklam, sändningsrättigheter och en massa tröjor.

Barça måste förnya sig. Förra året vann laget allt som gick att vinna. Spanska ligan, cupen och Champions League.

Risken är att Barça blir sömnigt nu. De behöver hungriga spelare. I Zlatan Ibrahimovic så tror laget att de har hittat rätt man.

Petra Socolovsky, Madrid
utrikesdesk.eko@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".