Avgörande besked om mordvapnet på tisdag

Utredningen om den 24-åring som misstänks för mordet på utrikesminister Anna Lindh är inne i ett avgörande skede. Enligt uppgift till Ekot får spaningsledningen på tisdag i nästa vecka de avgörande besked som kan fälla eller fria mannen.
Enligt planerna ska spaningsledningen på tisdag i nästa vecka hålla en videokonferens med kriminaltekniska experterna på Forensic Science Service i Birmingham. Då kommer polisen att få ta del av resultaten från undersökningen av spår på kniven, mordvapnet som hittades efter attentatet mot Anna Lindh. Spår på kniven kan vara avgörande Om kriminalteknikerna lyckats fastställa att det är spår av 24-åringen som finns på kniven så har mordutredarna fått ett avgörande tekniskt bevis som stärker misstankarna mot mannen. Redan i förra veckan fick polisen i Stockholm, enligt uppgifter till Ekot, ett förhandsbesked om att man faktiskt hittat intressanta spår på mordvapnet, enligt uppgift kan dessa spår knytas till 24-åringen men polisen vill vänta med att dra några slutsatser till det definitiva beskedet kommer. Det finns en möjlighet att det första, preliminära beskedet inte är korrekt. Besked från sinnesundersökningen i veckan Nya ytterligare förhör med mannen har ännu inte gjorts men kan komma att hållas på torsdag eller fredag. Då ska också resultatet av den lilla sinneundersökning som mannen genomgick på tisdagen lämnas in till Stockholms tingsrätt. Undersökningen gjordes av Rättsmedicinalverket.
Gunilla Österlund gunilla.osterlund@sr.se
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".