Viking-resenärer hem i dag

De svenska passagerarna ombord på den grundstötta finlandsfärjan Isabella kommer att kunna lämna Åland med en färja som går till Kapellskär senare under torsdagen.
Färjan ska egentligen gå från Mariehamn klockan tre, men blir försenad eftersom den måste invänta passagerarna från Isabella, som under torsdagseftermiddagen bogserades in till Långnäs på östra Åland. Det var natten till torsdagen som Viking Lines passagerarfärja Isabella gick på grund i Ålands södra skärgård. 632 passagerare och 156 besättningsmän finns ombord. Fartyget ankrades upp efter haveriet, och enligt rederiet rådde aldrig någon akut fara. Isabella var på väg från Åbo till Stockholm och det blåste stormstyrka när hon gick på grund. Isabella har fått en propellerskada och en skada på ena rodret, och har tagit in lite vatten mellan de två skroven. Ingenting är känt om orsaken till Isabellas grundstötning, men farlederna i området är trånga och det blåste stormstyrka under natten.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".