Foto: Henrik Montgomery/Scanpix.

Stora förändringar väntar Moderaterna

Moderaterna ska förvandlas till ett statsbärande parti för alla svenskar. Det sa partiledaren Fredrik Reinfeldt när han i dag inledningstalade på partistämman i Västerås.

För att nå framgång i nästa års val krävs ytterligare förnyelse av Moderaterna enligt Fredrik Reinfeldt. Och hans nya framtidsvision är "Föregångslandet Sverige" och att partiet ska se och företräda alla människor i landet.

-- Föregångslandet Sverige håller samman och tar ansvar i en svår tid. Vi sätter värde i arbete, utvecklar välfärden, går före i att möta klimatutmaningen, har en självklar roll i Europa och världen, i allt detta ligger uppdraget för Moderaterna. Det är dags för Moderaterna att erbjuda svenska väljare ett långvarigt statsbärande regeringsansvar, sade Reinfeldt.  

I sitt tal sade också Fredrik Reinfeldt att Moderaterna nu måste genomgå ytterligare stora förändringar. Den som bäst formulerar samhällskritik som slår an hos flest kommer att vinna väljarnas stöd, sa Fredrik Reinfeldt.

Han ska övertyga partistämman i Västerås om dem nya idéerna, där det bland annat finns flera frågor som riskerar att bli strid om, exempelvis arbetsrätten.

Om Moderaterna sedan ska lyckas med förnyelsen hänger på trovärdigheten i förvandlingen säger Fredrik Reinfeldt.

-- Ja, det bygger på väljarnas förtroende. Att de tror på vår vilja att se hela befolkningen.

Hur långt kan utvecklingen gå, hur mycket kan ni ändra partiet?

– Vi kan inte göra det omvända, vi kan aldrig stå still, vi kan inte blicka bakåt, då förlorar vi människors förtroende. Den moderna politiken handlar om att vara i rörelse, att utvecklas med de samhällsproblem som vi försöker lösa.

Erik Ridderstolpe
erik.ridderstolpe@sr.se

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".