Slutar i höst.

Dagens Nyheters chefredaktör slutar

Tidningen Dagens Industris chefredaktör Gunilla Herlitz blir chefredaktör på Dagens Nyheter när Thorbjörn Larsson slutar i höst. Det erfar tidigare Bonnierägda nyhetsbyrån Direkt.

Det har under en tid spekulerats om vem som ska leda Dagens Nyheter efter nuvarande chefredaktör Thorbjörn  Larsson, som fyllt 64 år. Inte minst ökade intresset för frågan då Thorbjörn Larsson var borta från arbetet i tre månader under sommaren på grund av utbrändhet.

Nu står det klart att valet har fallit på Gunilla  Herlitz som för närvarande är chefredaktör och vd för Dagens  Industri. Hon har tidigare bland annat arbetat en tid för Expressen och den första upplagan av E24.

Ny chefredaktör för DI blir nuvarande redaktionschefen Peter Fellman, enligt Direkts uppgifter. Casten Almqvist, vd för Bonniers affärsområde Business Press där Dagens Industri ingår, tar över vd-skapet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".