Svensk pluton till Afghanistan

En svensk underättelsepluton med högst 45 man kommer i januari att åka till Afghanistan. Regeringen fattade det formella beslutet på torsdagen.
Den svenska styrkan blir något större än vad regeringen tidigare uppgett. Den är utbildad för att syssla med bland annat övervakning och andra säkerhetsuppgifter och kommer enligt beslutet att stanna i Aghanistan i sex månader. FN-diplomater i New York sade på torsdagen att de sista hindren för att skapa en internationell fredsstyrka i Afghanistan har undanröjts. En resolution om styrkan väntas bli antagen av FN:s säkerhetsråd senast på fredagen. Styrkan kommer att bestå av 3000 man. De nya makthavarna i Afghanistan gav idag order om att vapen ska försvinna från gatorna och att soldater måste dras tillbaka till sina förläggningar inför regeringens högtidliga tillträde på lördag. Förbudet mot beväpning i Kabul utfärdades av en säkerhetskommission.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista