Koenigsegg har ny delägare i Saab-affär

Uppdaterad: 12:57
Kinesiska Beijing Automotive Industry Holdings går in som delägare i Koenigsegg Group. Koenigsegg Group vill sedan tidigare köpa Saab Automobile.

För en liten stund sedan kom uppgifter som säger att Koenigsegg får en kinesisk partner i affären om Saab. Det rör sig om det kinensiska  företaget  Beijing Automotive Industry Holdings.

Enligt en avsiktsförkjlaring från Koenigsegg kommer företaget Beijing Automotive Industry Holdings bli en minoritetsägare i Koenigsegg Group som enligt planerna kommer att äga 100 procent av Saab inom slutet av året.

”Det här är ett viktigt steg på vägen till ett nytt Saab. Vi har en väl genomarbetad affärsplan, ett viktigt partnerskap och vi är nu redo att gå vidare utan statlig finansiering”, säger Christian von Koenigsegg, VD på Koenigsegg Group AB i ett pressmeddelande.

Enligt koenigesegg Group pågår nu dikussioner mellan Koenigsegg Group och svenska riksgälden om de statliga garantierna för det lån som SAAB Automobile har ansökt om hos den europeiska investeringsbanken.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".