Aktietorget utesluter Global Gaming

Aktietorgets disciplinkommitté har beslutat att utesluta Global Gaming Factory från handeln på Aktietorget med omedelbar verkan.

"Disciplinkommittén finner att bolaget allvarligt har brutit mot Aktietorgets krav på att listade bolag ska säkerställa att informationen är korrekt, relevant och tillförlitlig", skriver Aktietorget i ett pressmeddelande.

Global Gaming Factory beslutade den 27 augusti att fullfölja köpet av Pirate Bay, trots att vd Hans Pandeya inte kunde berätta vilka finansiärerna är. Pandeya hade då vid ett flertal tillfällen lovat att förmedla information om vilka som står bakom köpet till Aktietorget, något som aldrig skedde. Enligt Pandeya ville finansiärerna inte ge sig tillkänna förrän efter det att köpet gått igenom.

Aktietorget menar att överträdelserna mot informationsreglerna har varit allvarliga och utesluter därför Global Gaming Factory från handeln.

"Aktietorgets styrelse beklagar att bolaget genom sin bristande informationsgivning har vilselett marknaden och förmått ett antal aktieplacerare att göra affärer som de sannolikt inte skulle ha gjort om korrekt information lämnats", skriver Aktietorget.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".