Självmordsattentat stoppas

Den islamistiska organisationen Hamas har beslutat ställa in alla självmordsattentat i Israel. Under fredagskvällen kom besked också från Islamiska Jihad att man tänker följa Hamas´ exempel ''för att inte orsaka sprickor i det palestinska samhället''.
I ett uttalande säger Hamas att man ställer in självmordsattentaten tills vidare, men förbehåller sig rätten att slå tillbaka mot israeliska brott. Beslutet att inställa självmordsattentaten ses som en framgång för den palestinske presidenten Yasser Arafat som häromdagen beordrade ett stopp för alla attacker mot Israel. Vid en sammanstötning i ett flyktingläger på Gazaremsan på fredagen mellan palestinska poliser och islamister dödades fem personer, uppger sjukhuskällor. Minst 55 personer skadades i striderna som pågick i flera timmar. Skottlossningen i det palestinska lägret bröt ut i samband med begravningen av en palestinsk yngling som dödades på torsdagen när polis och islamister sköt mot varandra.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".