Arafat portad från julmässa

Palestiniernas presidenten Yasser Arafat får inte tillstånd att besöka den traditionella julmässan i Betlehem, det beslutade den israeliska regeringen vid midnatt natten mot söndag.
Enligt premiärminister Sharons säkerhetskabinett ska Arafat inte få deltaga i mässan eftersom han inte har gjort tillräckligt för att förhindra attacker från de palestinska terrororganisationerna, och eftersom han ännu inte gripit de två personer som tros ligga bakom mordet på den israeliske turistministern. Arafat, som har deltagit i samtliga julmässor sedan 1995, sa själv under lördagskvällen att han tänker motsätta sig ett förbud från israelernas sida. Till tidningen Ha´arets sa Arafat att han tänker gå till fots från sitt högkvarter i Ramallah till Betlehem, om det skulle behövas. Arafat har suttit fast i sitt högkvarter i Ramallah sedan den 3:e december, då hans helikopterflotta förstördes i en israelisk attack som var svar på självmordsbomber i Jerusalem och Haifa.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista