Tomas Ramberg intervjuar George Soros.
Soros i Ekots lördagsintervju

"Obama måste bryta banden med Bush"

Finansmannen George Soros, som är en ivrig supporter till årets fredspristagare, USA:s president Barack Obama, anser att han inte har brutit tillräckligt med sin företrädare George Bushs politik.

Särskilt bekymrad är George Soros för kriget i Afghanistan. George Soros är orolig att Afghanistan ska bli ett lika stort problem för Barack Obama som kriget i Irak var för George Bush.

George Soros anser att Barack Obama är den bästa president USA kan få, Soros stödde Obamas kampanj redan när han valdes till senator 2004.

Men i Ekots lördagsintervju, som spelades in två dagar innan det offentliggjordes att Obama får Nobels fredspris, är Soros också kritisk. Obama har inte brutit tillräckligt med George Bush politik, enligt Soros.

I Afghanistan har USA utvecklats från befriare till ockupant och nu gäller det, enligt George Soros, för Barack Obama att hitta ett sätt att dra sig ur kriget.

Tomas Ramberg
tomas.ramberg@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".