Pakistansk militär anländer till platsen där attacken skedde. Foto: Anjum Naveed/Scanpix.
Flera döda i attack

Pakistanska soldater hålls som gisslan

Uppdaterad: 17:24
Beväpnade män attackerade i dag den pakistanska arméns högkvarter i Rawalpindi, nära huvudstaden Islamabad. Enligt de senaste uppgifterna hålls flera soldater som gisslan i närheten.

Enligt uppgift öppnade minst fyra män eld med automatvapen och kastade handgranater mot vakterna under en 40 minuter lång eldstrid. 

Bevakningen runt militärförläggningen i Rawalpindi nära huvudstaden Islamabad är mycket omfattande. Ändå lyckades angriparna att köra fram till en av huvudinfarterna in en skåpbil.

– De hade arméuniformer och försökte ta sig in i högkvartersområdet. När de stoppades öppnade de eld och kastade en handgranat, sade en militär till Reuters.

Fyra angripare dödades, liksom sex av soldaterna på regeringssidan, meddelade militären. Två av angriparna lyckades fly från platsen. Tv-bilder visade männens övergivna vita skåpbil med öppna dörrar.

Enligt de senaste uppgifterna håller några beväpnade män flera personer som gisslan nära det pakistanska arméhögkvarteret i Rawalpindi. Det uppger säkerhetskällor för nyhetsbyrån Reuters.

De som tagit gisslan alldeles intill högkvarteret i Rawalpindi tros vara talibaner och de kräver nu att fängslade kamrater ska friges. Minst tre är gisslantagare.

10-15 soldater hålls som gisslan vid arméhögkvarteret i Rawalpindi, säger en talesman enligt nyhetsbyrån AFP.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".