London

Protester mot deltagande i tv-debatt

Det blev stundtals våldsamt när hundratals demonstranter i går kväll försökte hindra den brittiske nationalistledaren Nick Griffins medverkan i BBC:s debattprogram Question Time.

Griffin, som leder British National Party, BNP, förnekade under torsdagens debatt, som vanligtvis följs av tre miljoner tittare, att han varken är eller har varit nazist.

På frågan om han förnekat Förintelsen svarade Griffin inte direkt utan sade istället att han aldrig dömts för att ha förnekat Förintelsen

Griffin dömdes på 1990-talet för spridning av rashat. Häromåret friades han från liknande anklagelser, efter att inför BBC:s dolda kamera uttalat sig föraktfullt om islam och muslimer.

BBC har försvarat sitt beslut att låta Griffin delta i debatten med att British National Party i och med sommarens EU-val är ett parti som är representerat i valda organ och att det därför inte bör uteslutas.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".