Reinfeldt hoppas på stark ägare för Volvo

Statsminister Fredrik Reinfeldt säger i en kommentar till Geelys bud på Volvo Personvagnar att han hoppas att det blir en stark och långsiktig ägare som tar över Volvo PV.

– Det har varit en tydlig signal från Ford att man söker en köpare till Volvo och vår förhoppning, alla vi som har en stark känsla för Volvo, är att det ska vara en stark och långsiktig ägare och att det ska möjliggöra att vi kan ha kvar mycket produktion här i Sverige. Blir det fråga om att göra anspråk på skattebetalarnas pengar så kommer vi att vara lika noga med att vara aktsamma om dem som när det har gällt agerandet kring Saab, säger Fredrik Reinfeldt.

Finns det någon anledning att befara att det med en kinesisk ägare skulle försvinna fler arbetstillfällen från Sverige än med en amerikansk ägare?

– Inte som jag har grund för att påstå. Det som slutgiltigt avgör är konkurrensförmågan, det vill säga att vi med bättre kvalitet har större förmåga att sätta samman bilar som är konkurrenskraftiga på marknaden när det gäller priset, säger Fredrik Reinfeldt.

Karin Runblom
karin.runblom@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".