Bättre än väntat för Sandvik och SSAB

Uppdaterad: 13:10
Verkstadsbolaget Sandvik och stålbolaget SSAB har lämnat sina delårsrapporter i dag. Båda företagen redovisar stora förluster och fallande intäkter, men ändå inte riktigt lika illa som väntat.

Verkstadsbolaget Sandvik gjorde en förlust efter finansposter på drygt en halv miljard kronor under årets tredje kvartal, enligt rapporten som kom i dag. Det var något bättre än vad analytikerna hade räknat med men långt ifrån vinstsiffran på tre miljarder kronor samma kvartal i fjol.

Orderingången fortsatte att rasa, men var ändå något bättre än förväntningarna.

Även stålbolaget SSAB har lämnat rapport i dag. Där uppgick förlusten till drygt en miljard kronor under kvartalet, vilket var en försämring med närmare fyra miljarder kronor från samma kvartal ifjol men ändå något bättre än vad analytikerna hade befarat. SSAB:s försäljning nästan halverades jämfört med i fjol.

Sammanfattningsvis alltså stora förluster och fallande intäkter för de båda bolagen, men ändå inte riktigt lika illa som väntat.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista