Ingen skattedebatt på S partikongress

När den pågående socialdemokratiska partikongressen skulle diskutera skatterna blev det mest beröm och stöd för partiledningen. Några avvikande röster hördes, men någon debatt blev det aldrig.

Fredrik Rönning, kongressombud från Dalarna tackade i sitt anförande partistyrelsen för ett öppet och lyhört ledarskap.

Thomas Östros som är ansvarig för den ekonomiska politiken i partiet förklarade den uteblivna debatten med att skatterna diskuterats i annat sammanhang.

– Vi har under gårdagen och även i förrgår, fram till nu haft en diskussion om hela den samlade ekonomiska politiken och då är skattefrågorna en del av detta, så det faller ut ganska naturligt ett väldigt starkt stöd också för partistyrelsens skattepolitik när man har ställt upp på den samlade ekonomiska politiken.

När det gäller förmögenhetsskatten ska den återinföras om Socialdemokraterna vinner valet sade Thomas Östros.

Han lovade också utjämna skillnaderna i skatt mellan de som arbetar och pensionärerna.

– Så fort vi vinner valet så lägger vi förslag på ett första rejält steg för att börja marschen mot att ta bort denna klyfta som har skapats mellan våra pensionärer och våra löntagare. Det är oacceptabelt och vi ska ta bort den, sade Thomas Östros.

Erik Ridderstolpe
erik.ridderstolpe@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista