Nio befaras omkomna i flygkrock i USA

Uppdaterad: 07:13
Nio personer befaras ha omkommit utanför USA:s västkust efter en kollision mellan ett kustbevakningsplan och en attackhelikopter från marinen.

Kollissionen ska ha inträffat i klart väder utanför San Clemente Island, drygt tio mil väster om San Diego i Kalifornien natten till i går.

Ön ägs av den amerikanska flottan och Kustbevakningsplanet av modellen C-130 var ute och letade efter en saknad person som varit ute i en privat båt när flygolyckan inträffade. Attackhelikoptern av modellen AH-1 Cobra var ute på övningsuppdrag och flög i formation med tre andra helikoptrar, skriver Reuters.

Flygplanet hade sju besättningsmän och helikoptern två.

Om alla ombord dödades är det här den värsta flygolyckan för den amerikanska kustbevakningen på över 60 år, rapporterar Reuters.

Ett omfattande sökningsarbete pågick under natten till i dag och enligt Kustbevakningen fanns ett visst hopp om att hitta överlevande.

– En människa kan klara sig i vattnet i 20 timmar eller mer och personalen är hårt tränade i överlevnad. De kan klara saker man normalt skulle bli förvånad över att någon överlever, sade en representant för Kustbevakningen.

Det är hittills okänt vad som orsakat flygolyckan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista